Advertisements

Udenrigsminister Anders Samuelsen har indkaldt den tyrkiske ambassadør for et møde angående påstande om dansktyrkere bliver meldt til myndighederne i Tyrkiet.

I følge danske medier, påstår Özlem Sara Çekiç og Lars Aslan Rasmussen, at de har mistanke om at have blevet anmeldt til tyrkisk efterretningstjeneste, fordi de er kritiske over for Tyrkiets Præsident Recep Tayyip Erdoğan.

Derfor tør de ikke at rejse til Tyrkiet mener tidligere folketingsmedlem for SF, Özlem Sara Çekiç og Socialdemokraternes Folketingsmedlem Lars Aslan Rasmussen.

Også Mustafa Gezen, der er kendt som FETÖ tilhænger, har optrådt i medierne, hvor han påstår at han blev anmeldt til tyrkisk efterretningstjeneste, for at kritisere Erdoğan, men nævner ikke hans rolle i terrororganisationen FETÖ’s arbejde i Danmark.

Efter påstandene kom frem i danske medier har Udenrigsministeriet kaldt den tyrkiske ambassadør til møde i ministeriet som bliver afholdt i morgen.

Advertisements

Ambassadør rejst hjem

Den pensionerede ambassadør Mehmet Dönmez har rejst hjem til Tyrkiet i sidste uge, hvor det bliver Bora Melih Kerimoğlu der deltager til mødet i Udenrigsministeriet.