Tyrkiets militær (TSK) og FSA har indtaget byen Afrin i det nordvestlige Syrien, uden modstand fra terrorenheden YPG, skriver det tyrkiske nyhedsbureau Anadolu.

TSK og FSA har nu kontrol over hele Afrin bys nord, øst og vest regioner, ifølge Anadolu.

Byen der er blevet befriet fra kurdisk-dominerende YPG, som er militær enhed af terrororganisationen Demokratisk Enhedsparti (PYD), fik erstattet flagene med det tyrkiske flag og syriske oprørsgruppers flag.

Det tog 58 dage for Tyrkiets hær og FSA, at tage bekæmpe YPG ud af Afrin by.

Tidligere fortalte tyrkiske myndigheder, at skubbe YPG ud af Afrin ville ikke vare længe, men af hensyn til civile, var man ekstra ordinær opmærksom med kampen mod YPG.

PYD’s tidligere medformand Saleh Muslim, der var i Danmark i sidste uge, skriver på Twitter, at tilbagetrækning skal ikke ses som et nederlag og deres kamp vil fortsætte.

PYD en gren af terrororganisation PKK

PYD havde annonceret selvstændighed i november 2013 i de tre kurdiske områder, Afrin, Kobane og Jazira i Nordsyrien, kaldet Rojava (Vestlig Kurdistan). PYD’s selvstændigheds annoncering blev ikke anerkendt af hverken Syrien eller en anden stat i verden.

Tyrkiet der har startet “Operation Olivengren” mod YPG den 20. januar, har 911 km grænse til Syrien, hvor størstedelen styres af PYD. Tyrkiet ser PYD’s eksistens ved sin grænse som en trussel for sin sikkerhed i området.

PYD anses for at være en gren af terrornetværket PKK, som er i både USA, EU og Tyrkiets terror liste.